SECCIONS / ACTIVITATS

L'Associació realitza nombroses activitats relacionades amb el món del ferrocarril, tant dins com fora del local social. Viatges organitzats en tren, visites a exposicions, instal·lacions i maquetes, conferències o fòrums són algunes d'aquestes. També s'organitzen jornades especials al local, per exemple la celebració de Sant Jordi, el Dia del Soci, Jornades de portes obertes, cinema nocturn o presentacions de llibres.

Modelisme

El nostre petit món.

L’Associació posa a disposició dels socis al local diverses instal·lacions ferroviàries en miniatura, popularment conegudes com a “maquetes”, en les quals aquests poden fer circular els seus propis trens. Actualment disposem de les següents, totes elles adaptades per a funcionar en sistema analògic i digital.

Una per a l’escala N. Una a escala H0 de corrent alterna, en combinació amb l’escala H0m, ambientada en paisatges alemanys. Una d’escala 0, en la qual es poden veure circular els clàssics trens de llauna tan enyorats per molts. A la part interior de la mateixa hi ha un altre circuit, per a l’escala 0n30. Finalment, una a escala H0, aquesta de corrent continua, i d’ambient hispànic. Inclosa en ella es troba una línia per a la circulació de tramvies, i un circuit per als cotxes Car-System de Faller.

També es poden consultar a la biblioteca nombrosos llibres dedicats a aquesta temàtica, així com un gran nombre de catàlegs dels principals fabricants de models en miniatura, i periòdicament es realitzen activitats relacionades amb el modelisme ferroviari.

Próxims esdeveniments:

No hi ha propers esdeveniments per mostrar en aquest moment.

Articles sobre Modelisme:

Maqueta HO 2c

Recientment ha finalitzat una petita ampliació de dues vies mortes a la part inferior de l'estació principal, per tal de poder-hi estacionar locomotores o petites composicions. Ja és completament operativa i tots aquells que sou usuaris de la maqueta ja en podeu...

Maqueta 0N30. Hi seguim treballant.

Es continua treballant en la maqueta d'escala 0n30. El traçat de la via està definitivament acabat, i s'ha iniciat el cablejat inferior, a la vegada que s'està donant forma al decorat.

Patrimoni Històric

Trossos de la història.

El patrimoni de l’entitat està format per una gran col·lecció d’objectes ferroviaris antics, que es troben exposats al nostre local, una biblioteca especialitzada que inclou nombrosos llibres antics, hemeroteca, videoteca, i material ferroviari real.

objecte-patrimoni-aafcb-001
objecte-patrimoni-aafcb-006
objecte-patrimoni-aafcb-003
objecte-patrimoni-aafcb-007
objecte-patrimoni-aafcb-002
objecte-patrimoni-aafcb-005

Biblioteca i Documentació

Documents, llibres i papers.

La nostra seu social, compte amb una extensa biblioteca amb més de 5.000 llibres, uns 700 DVD, plànols, hemeroteca (amb publicacions internacionals), arxiu fotogràfic, accés a internet i una sala de projecció audiovisual, a mes d’un extens fons documental relacionat amb el ferrocarril.

Viatges

Maletes, tiquets i vies.

L’entitat organitza periòdicament viatges per visitar altres entitats, línies, exposicions o maquetes, i en general qualsevol activitat que pugui tenir una importància dins del nostre àmbit. Aquestes sortides poden ser matinals, d’un dia, o diversos dies, en funció de l’activitat.

Próxims esdeveniments:

No hi ha propers esdeveniments per mostrar en aquest moment.

Articles sobre Viatges:

Viatge al Màgic Món del Tren

El passat diumenge dia 2 de novembre la soci va organitzar un viatge per visitar les instal·lacions del Màgic Món del Tren a Santa Eugènia de Berga, en les quals hi trobarem una amplia col·lecció de models de ferrocarril a escala, una maqueta ferroviaria de galga HO...

Fòrums i Conferències

Parlem-ne.

Organitzem habitualment conferències sobre qualsevol tema relacionat amb el món del ferrocarril. En ocasions els ponents són socis de l’entitat, i en altres personalitats relacionades amb el ferrocarril en qualsevol dels seus àmbits.
També informem sobre altres conferències que es duen a terme en altres entitats, per donar-les a conèixer als nostres socis.

Próxims esdeveniments:

No hi ha propers esdeveniments per mostrar en aquest moment.

Articles sobre Fórums i Conferències:

Cinema

Crispetes i trens.

Com a norma general cada dissabte a la tarda es projecten pel·lícules o documentals sobre el ferrocarril. A més, també es fan sessions especials a la nit un cop s’ha tancat l’entitat, aquestes a càrrec de socis que presenten documentals sobre qualsevol tema, inclosos els seus viatges, i en els quals s’estableixen canvis d’impressions i debats entre tots els assistents.

Próxims esdeveniments:

No hi ha propers esdeveniments per mostrar en aquest moment.

Activitats Socials

Vine i gaudeix.

Organitzem regularment activitats per als socis tant dins com fora del local. El dia del Soci, Jornades de portes obertes, jornades especialitzades, visites culturals, viatges, formen part de la varietat d’aquestes activitats.

Próxims esdeveniments:

des.
22
ds.
2018
Jornada de Portes Obertes
des. 22 tot el dia
Jornada de Portes Obertes

El dissabte dia 22 de desembre celebrarem la jornada anual de portes obertes que permetrà a tots aquells que no sou socis visitar les nostres instal·lacions, si us bé de gust esmorzar i comprar material ferroviàri al mercadet que hi haurà instal·lat.

Per a més informació podeu contactar amb la nostra secretaria 933 10 52 97

Articles sobre Activitats Socials:

Viatge al Màgic Món del Tren

El passat diumenge dia 2 de novembre la soci va organitzar un viatge per visitar les instal·lacions del Màgic Món del Tren a Santa Eugènia de Berga, en les quals hi trobarem una amplia col·lecció de models de ferrocarril a escala, una maqueta ferroviaria de galga HO...

L’AAFCB al programa “página 2”

El programa literari de la TV2 "página 2" va contactar amb la nostre entitat a la fi de poder filmar circulacions de trens en miniatura per il·lustrar la presentació que feien del llibre "El túnel subterráneo" del conegut escriptor Colson Whitehead, guanyador de...

LLEIDA EXPO TREN 2017

Un any més, el cap de setmana d’EXPO TREN ha complert les expectatives dels aficionats al modelisme ferroviari, i de descoberta per al públic en general, es van exposar maquetes de totes les escales, models de locomotores funcionant amb autèntic vapor, trens de...

Publicacions

També escrivim.

l’Associació edita i publica des de l’any 1967 la revista CARRIL amb l’objectiu de la divulgació ferroviària, sempre amb el màxim rigor i amb entitat pròpia.

Podeu visitar la seva pròpia pàgina: elcarril.es

Próximes publicacions:

No hi ha propers esdeveniments per mostrar en aquest moment.

Share This